Tüm Haberler
05-10-2018 12:29:32
Ihlamur Çayının Faydaları
Çay olarak tüketilen en yaygın bitkilerden biri de ıhlamur bitkisidir. Boyları 20 ile 30 metreye kadar uzayabilen ve sarı renkli yapraklara sahip olan ıhlamur ağacı, ıhlamurgiller familyasının Tilia cinsine aittir. Birde ...
05-10-2018 12:28:50
Yeşil Çayın Faydaları
Yeşil çay özellikle Çin ve Hindistan’da yıllardır tüketilen ve faydaları bilinen bir çay türüdür. Çay dünya genelinde sudan sonra en çok içilen içecektir. Tüketilen çayın %78’i siyah çay iken %20’si yeşil çaydır.
Son yıllarda, Türkiye' ...
05-10-2018 12:30:01
Roybos çayı, Güney Afrika’nın Cederberg bölgesindeki Khoisan yerlilerinin topladıkları Aspalathus Linearis yapraklarından şifa ve lezzetli tadı için yüzyıllardır yaptıkları bir çaydır.
2. Dünya Savaşı sırasında, Asya’dan çay ithal etmek neredeyse olanaksız hale gelinc ...
15-10-2018 12:29:57
Nane Limonun Faydaları
Nane, yüzyıllardır baharat ve şifalı amacı ile kullanılan hoş kokulu faydalı otsu bir bitkidir. Nane limon, çok yaygın olarak bilinen, herkesin ilk aklına gelen kış mevsimi içeceklerinden biridir. İçinde nane, limon  ...
05-10-2018 12:33:07
500 ml suya 2
çubuk tarçın koyup orta ateşte kaynatın. Bu 15-20 dakika alacaktır. Tarçını
yavaş kaynatınca, özü daha çok çıkacaktır. Altını kapatıp 15 dakika bekletin.
Süzgeçten geçirip, gerekirse tekrar ısitıp keyifle için. Dilerseniz, fırında kurut ...
05-10-2018 12:33:20
100 gr zencefili küçük parçalara kesin. Bunu büyük bir bıçak (örneğin bir şef bıçağı) ya da mutfak robotuyla yapabilirsiniz. İçine bir adet çubuk tarçın ekleyip 500 ml suda 15-20 dakika kaynatın. Çayı süzgeçten geçirdikten sonra ağız tadınıza göre içine limon ve bal ekleyere ...
04-12-2017 14:43:03
Siyah çay, yeşil çay ve oolong aynı bitkiden, camellia sinensisten, yapılır. Siyah çay tamamen oksidize olmuş yapraklardan, yeşil çaysa hiç oksidize olmamış yapraklardan elde edilir. Oolongsa kısmen oksidize olmuş bir çaydır. Oksidizasyon derecesine göre, ...
03-05-2017 15:59:10
4 tatlı kaşığı Naturali kuşburnu çayının üzerine 1 litre sıcak (kaynar değil) su ekleyin. 8 dakika demleyip süzün. Dilerseniz balla tatlandırmak için istediğiniz kadar bal koyup iyice karıştırın. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra istediğiniz soğukluğa ulaşana kadar buzdolab ...
02-05-2017 17:31:11
8 tatlı kaşığı Naturali vanilyalı roybos çayının üzerine 1 litre sıcak (kaynar değil) su ekleyin. 10 dakika demleyip süzün. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra istediğiniz soğukluğa ulaşana kadar buzdolabında tutun. Dilerseniz sade, dilerseniz içine portakal veya şeftali dili ...
28-04-2017 17:17:34
15-20 adet taze nane yaprağını elinizle hafifçe ezerek bir sürahiye koyun. 4 tatlı kaşığı Naturali yeşil çay ekleyip, üzerine 1 litre sıcak (kaynar değil) su dökün. 6-7 dakika demledikten sonra çayınızı süzün. Çayınızı oda sıcaklığına erişene kadar bekletip, daha sonra buzdo ...
16-02-2017 12:38:30
Malzeme:
4 tatlı kaşığı Naturali yeşil çay
2 parça 250 gr’lık fileto somon (toplam 500 gr)
Yarım litre kaynamış su
5 diş kıyılmış sarımsak
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber ...
25-01-2017 00:01:20
Çayınızı kendi damak tadınıza göre daha demli
veya daha açık mı hazırlamak istiyorsunuz? O zaman sıcak suya poşet çay sallamamalı,
dökme çay demlemelisiniz. Ama dökme çayın avantajları bununla sınırlı değil
tabii ki… Poşet çaylarda genellikle kırılmış ...