Naturali Yeşil Çayla Buğulama Somon
Malzeme:
4 tatlı kaşığı Naturali yeşil çay
2 parça 250 gr’lık fileto somon (toplam 500 gr)
Yarım litre kaynamış su
5 diş kıyılmış sarımsak
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı susam yağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 limon
Hazırlanışı:
Naturali yeşil çayı sıcak suda 3-4 dakika demleyin. Çayı süzdükten sonra içine sarımsak, zencefil ve susam yağını ekleyin. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve somon parçalarını koyun. Eğer somonun derisi çıkarılmamışsa, derisi yukarıda kalacak şekilde yerleştirin ve et tarafını 2-3 dakika boyunca mühürleyin. Somon filetoları, (varsa, derileri altta kalacak şekilde) çevirip, Naturali yeşil çay karışımını ekleyin. Karışımı kaynar hale getirip ateşi kısın ve somonların üzerini bir kapakla kapatıp 6-9 dakika boyunca buğulayın. Somonun kolayca parçalarına ayrılır hale gelmesi gerekir. Tabağa koyduktan sonra üzerine limon sıkın ve tuz, karabiber ekleyin. Afiyet olsun!